Rólunk

by iscienceuser

Az Image-Science Kft alapítójaként célom egy olyan mikroszkóp-portfolió létrehozása, ahol mindenki megtalálja a kutatásai számára leginkább megfelelő mikroszkópot, az egészen egyszerűtől a legbonyolultabb típusig. A minőség mellett fontos szempont a legújabb technológiai irányzatok képviselete is, lehetőséget biztosítva a spin-off vállalkozásoknak is.

A Confocal.nl cég által kínált konfokális upgrade számos előnyéből kiemelném a 170nm felbontást, amivel messze túlszárnyalja a konkurenciát, emellett árszabása minden kutató számára elérhetővé teszi a terméket. A cég alapítói közt szerepel Eric Manders, akadémiai kutató és Peter Drent, aki 22 évig dolgozott egy mikroszkópos óriásvállalat alkalmazottjaként. Folyamatos fejlesztés folyik a cégen belül és hamarosan elérhetővé válik az upgrade saját szoftverrel és fénymikroszkóppal is. Emellett számos új ötlet megvalósításán dolgoznak a cég alkalmazottai.

A Tescan-Orsay cseh cég az elektronmikroszkópok piacán szerzett hírnevet mind Európában, mind a világ többi részen. Leányvállalatokkal rendelkezik Amerikában, Kínában, és Euróban is, évente több mint 240 elektronmikroszkópot forgalmaznak. Mikroszkópjaik modulárisak és fejleszthetőek, számos felhasználási móddal bővíthetők az évek során. A cég nagy hangsúlyt fektet az R&D tevékenységre és a mikroszkópok személyre szabására. Az elektronmikroszkópok mellett kifejlesztésre került egy holografikus mikroszkóp is, mellyel az élettudományi divíziót szeretnék megerősíteni. A cég magyarországi szerviz központtal is rendelkezik, képzett szakembereik az ország bármely pontjára kiszállnak 1-2 munkanapon belül.

Az M Squared Life kifejlesztette az Airy Beam Light-Sheet mikroszkópot, amely kompakt, moduláris, rugalmas és megfizethető. Az „AURORA” mikroszkóp „Airy” nyalábot használ a light-sheet kialakításához. Ez az egyedi megközelítés lehetővé teszi a mintába való mélyebb behatolást alacsonyabb foton-koncentrációk mellett is, hosszabb idejű mérések kivitelezéséhez. Emellett szélesebb látóteret biztosít, lehetővé téve a minta nagyobb területének bevilágítását 3D képalkotás céljára.

A kínai Twinter cég µScope elnevezésű, egészen kisméretű, nagy felbontású mikroszkópja lehetővé teszi a szabadon mozgó állatok vizsgálatát, akár a viselkedés tanulmányozását is. A µScope rögzíteni tudja szabadon mozgó állatokban az idegsejtek aktivitását és korreláltatni tudja viselkedési formákkal, lehetőséget adva a kutatóknak a viselkedésben szerepet játszó idegi pályák tanulmányozására. A ChangeOver objektív inverter bármely inverz mikroszkópot upright-tá alakít (vagy fordítva), az objektív irányának változtatásával, maximális rugalmasságot kínálva a minta-kezelésben és pozícionálásban.

Lumencor innovatív fényforrások fluoreszcens megvilágításra. A Lumencor magas minőséget képviselő fényforrásai intenzív, stabil, erős megvilágítást tesznek lehetővé, hozzájárulva a gyors, precíz analízishez illetve megbízható diagnosztikai eredményekhez. A félvezető technológiával készülő higanymentes termékek nagy spektrális terjedelmet és tisztaságot biztosítanak gyors váltással a hullámhosszak között egy kompakt könnyen használható gépben. A Lumencor megvilágítási rendszerei személyre szabható megoldásokat kínálnak bármely fluoreszcens festék, fehérje-konjugátum detektálásához.

Tokai Hit japán cég inkubációs kamrája precíziós hőmérséklet, páratartalom, CO2 koncentráció szabályozást tesz lehetővé az élősejtes képalkotás megkönnyítése érdekében. Ideális környezetet teremt a sejttenyésztés számára több mint két hétig.

Az Oxford Nanoimaging megalkotta újgenerációs egyedi molekula szuper-rezolúciós mikroszkópját. Jellegzetességek: szuper-rezolúciós képalkotás, 20 nm alatti felbontás; 3D egyedi molekula nyomkövetés (NTA); két-színű fNTA; Kiemelkedően nagy 50 μm x 80 μm látómező minden csatornán.

A képviselt cégek száma folyamatosan emelkedik, friss információkért látogassa rendszeresen honlapunkat, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Szakképzett csapatunk a következő szolgáltatásokat nyújtja:

  • Értékesítés és Szervíz
  • Piacfejlesztés
  • EMEA értékesítési csatornák
  • Tanácsadás spin-off vállalkozásoknak

Dr Varju Patrícia, PhD

CEO