Konfokális rendszerek

by iscienceuser

Confocal RCM egység

Az RCM egység egy hétköznapi konfokális mikroszkóp, amit kiegészítettünk egy újra-szkennelő egységgel. Ezzel az egyszerű kis trükkel a mikroszkóp felbontását 170nm-re tudtuk növelni bármilyen pinhole méret mellett. Mivel az RCM egység megnövelt érzékenységgel rendelkezik (QE: 85%), így alacsonyabb lézerteljesítmények mellett is megfelelő képminőség és felbontás érhető el, kevésbé károsítva így a sejteket. Az RCM egység alkalmas több szín egyidejű mérésére és kamerán keresztüli detektálására, így felhasználható bonyolult morfológiai és funkcionális mérések kivitelezésére is. A jövőben szeretnénk ez egységet alkalmassá tenni mélységi szkennelésre is az IR hullámhosszú lézerek alkalmazásával, ill. valós-idejű szkennelési sebesség elérését is célul tűztük ki a nagy dinamikájú sejtes folyamatok követésére (idegsejtek működése). A jelenlegi felhasználási területek a következők: FRET, FRAP, pH és Ca2+ -szint mérés.

Az RCM egység C-mount portokon keresztül csatlakozik mind a mikroszkóphoz, mind a kamerához és csatlakoztatás után azonnal használható. A lézerforrás egymódusú fénykábelen keresztül csatlakoztatható az RCM-hez, szabvány csatlakozó-egységen keresztül.

Azoknak, akik teljeskörű megoldásra vágynak, az inverz Nikon mikroszkóppal felszerelt RCM egységet ajánljuk, amelyhez Hamamatsu OrcaFlash4 kamerát és 1-4 lézervonal csatlakoztatást adunk (vevő által választható hullámhossz). A rendszer részét képezi a számítógépes munkaállomás és a szoftver is. Jelenleg Nikon képalkotó szoftverrel kerül forgalomba a mikroszkóp, de fejlesztés alatt van a Labview alapú saját szoftver (áprilisban várható a forgalomba kerülése).

Brosúra letöltése
Referenciák letöltése

További információkért látogassa meg a www.confocal.nl oldalt.